School en cultuurcentrum in Ronse met leien

Meer info

Dit gebouwencomplex maakt deel uit van de vierde fase van het stadsvernieuwingsproject ‘De Ververij’ in Ronse en omvat een muziekacademie, diverse lokalen voor beeldende kunsten, een dansstudio en een tentoonstellingsruimte. De nieuwe muziekacademie kwam er op de plaats van de ruïnes van de voormalige textielfabriek De Nieuwe die tot in de grond werd gerenoveerd. Een belang rijke ontwerpdoelstelling was het verzekeren van de duurzaamheid, wat tot de compacte gebouwvorm, de beantwoording aan de lage-energienorm, de zorgvuldig uitgekozen materialen en een flexibele ruimte-indeling leidde. De gevel van de gelijkvloerse verdieping werd in baksteen uitgevoerd en de gevel van de bovenverdiepingen werd met donkere vezelcementleien bekleed, waardoor oud en nieuw tot één geheel verbonden werden. Het ongewone plaatsingspatroon van de vezelcementleien bezorgt de gevel ten slotte een fraaie structuur.

Details

Adres
Wolvestraat 37 9600 Ronse Belgium
Architect
evr-Architecten
Elementen
Gevel
Type woning
Vrijstaande woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Open voeg
Ruitleien (klassieke plaatsing)

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure