Kantoor- en woongebouw in Tienen met leien

Meer info

Voor de realisatie van dit buitengewone huis kon men beschikken over een perceel van 60 vierkante meter met een breedte van slechts 3,5 meter. Zo ontstond een appartement voor twee personen op de bovenverdieping met een architectenbureau op de gelijkvloerse verdieping. Het gebouw moest ook transparant zijn en veel lichtinval kennen. Aan de straatkant bestaat de woning daarom quasi volledig uit glas met uitzondering van de twee afbakeningsstroken aan de zijkanten in vezelcement. De stalen roosters voor het woongedeelte zorgen voor een minimale inkijkbescherming zonder echter de openheid te verstoren. Aan de achterkant werden doorschijnende glazen panelen gebruikt, die het daglicht laten binnenvallen en tegelijkertijd voor de nodige privacy zorgen. Binnenin zijn de in splitlevel ingedeelde ruimten met elkaar verbonden door een stalen trap. De volledig gesloten zijgevel contrasteert sterk met de transparante voorkant. Hoogteverschillen, opvallende profielen en de verschillende patronen waarin de leien in vezelcement werden geplaatst, accentueren de façade nog en zorgen voor een interessante structurering.

Details

Adres
Goossensvest 45 3300 Tienen Belgium
Architect
AST 77 B.V.B.A.
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Rijwoning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Open voeg
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis monster

Ga naar ons productoverzicht en voeg het monster van je keuze toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis monster komt dan snel jouw richting uit!

Gratis monster

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure