Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Eternit heeft de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) opgenomen in haar strategie omdat ze er van overtuigd is dat een lange termijn bedrijfsvisie alleen mogelijk is door een optimaal evenwicht tussen mens (people), natuur (planet) en winst (profit) na te streven.

Om de stakeholders en de thema’s die relevant zijn te bepalen heeft Eternit samen met een externe consultant gebruik gemaakt van internationale standaarden zoals ISO 26000 en GRI-rapportering.

People

Mensgericht ondernemen is en blijft voor Eternit een topprioriteit.

  • Voor de eigen medewerkers creëren we een stimulerende en mensgerichte werkomgeving.
  • Ontwikkelingsgesprekken worden jaarlijks voor alle medewerkers georganiseerd om aan elke medewerker een correcte feedback te geven én ontwikkelings- en opleidingskansen voor te leggen.
  • Eternit wenst een constructieve dialoog met de werknemersvertegenwoordigers via de vakbondsorganisaties.

Stimulerende, veilige en mensgerichte werkomgeving

Eternit is er zich ten volle van bewust dat haar werknemers haar meest waardevolle troef zijn om ook in de toekomst succesvol te zijn. Veiligheid en welzijn zijn daarom een zaak van iedere medewerker, een voortdurend aandachtspunt en een punt voor constante verbetering. Dat is trouwens ook de reden waarom Eternit in 2007 gecertificeerd werd volgens de internationale welzijnsnorm OHSAS 18001.

Eerder behaalde Eternit ook het internationaal erkende ISO 14001 milieucertificaat, naast het meer gekende ISO 9001 kwaliteitscertificaat.

Eternit hanteert een correcte beloningspolitiek, gaat op een respectvolle manier om met haar medewerkers, streeft naar een cultuur van samenwerken en stimuleert de teamgeest bij haar medewerkers.

Planet

De grondstoffen voor onze producten zijn natuurlijk en worden gegind met beperkte milieu-impact. Zo zijn kalk, zand, water en klei lokaal in overvloed beschikbaar en zijn houtvezels volledig hernieuwbaar. Bovendien recycleren we het merendeel van het productieafval.

Door continu te investeren in modernere en energie-efficiënte productietechnieken, slaagde Eternit erin haar specifieke energieconsumptie en dus ook de CO2-uitstoot significant te verminderen, en zo haar impact op de klimaatsverandering te verlagen.

Om onze milieu-inspanningen beter op te volgen en constant te verbeteren zijn we sinds 1999 ISO 14001 gecertificeerd.

Eternit fabriek Twentekanaal
Eternit fabriek Twentekanaal

Om vezelcementproducten te maken, hebben we ook water nodig. We willen niet alleen rationeel omgaan met het gebruik van water, maar investeerden ook verder in waterzuivering. Dankzij de gunstige ligging langs het Twentekanaal, kunnen we gebruik maken van duurzaam watertransport.

Vezelcement laat toe om duurzame prestaties af te leveren met een minimale impact op het milieu en biedt de bouwsector een ongeëvenaard, milieuvriendelijk alternatief voor bestaande producten, zoals geïntegreerde zonnepanelen of ventilerende voorzetgevels.

Etex Group Cijfers infografic

Profit

Etex Group Cijfers infografic

Duurzaam ondernemen betekent de balans vinden tussen sociale belangen, het milieu en het realiseren van financiële resultaten. Deze financiële resultaten zijn noodzakelijk om verder te investeren in een solide toekomst van het bedrijf en haar omgeving.

  • Met respect voor het verleden: Eternit heeft vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheidsvisie een beleid opgesteld dat gestoeld is op verschillende pijlers: erkenning en vergoeding van slachtoffers, vermijden van blootstelling en steun aan wetenschappelijk onderzoek.
  • Met blik op de toekomst: om haar leiderspositie ook op het vlak van duurzaam bouwen te verstevigen investeert Eternit jaarlijks samen met zusterbedrijven - die gespecialiseerd zijn in IT, Research/Development en Engineering - in innovatieve en duurzame producten en processen.
Eternit maakt deel uit van Etex, een Belgische industriële groep gespecialiseerd in de productie en verkoop van hoogwaardige bouwmaterialen en –systemen.

Ontdek ons uitgebreide assortiment

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure