Zonnepanelen met golfplaten

Met zonne-energie ben je niet meer afhankelijk van de stijgende energieprijzen en verduurzaamt je onderneming. Bovendien is het dak onderhoudsarm!

Duurzame energie van je eigen dak!

De zon is een onuitputtelijke bron van energie en één van de duurzaamste bronnen die er is. Zonne-energie is waarschijnlijk één van de makkelijkste duurzame energiebronnen om te integreren in het bedrijf. De stal, schuur of loods staat er al en de Ecolor golfplaten zijn eenvoudig te combineren met zonnepanelen.

Een investering in zonne-energie is mogelijk al na vijf jaar terugverdiend door aantrekkelijke investerings- en fiscale regelingen en hoge afschrijving. In het gunstigste geval is het zelfs mogelijk dat er geen energiekosten meer zijn. Je bent immers zelf stroomproducent. Stroom die je niet zelf verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet. Dit kan dus extra inkomsten opleveren.

Renoveren & zonnepanelen

Tijdens het ontwerpen van een stal, loods of woning kunnen zonnepanelen eenvoudig meegenomen worden in het ontwerp. Maar ook tijdens een renovatie of asbestsanering is het mogelijk om zonnepanelen op de nieuwe Ecolor golfplaten te plaatsen.

Opgelet: het is van belang dat je nooit zonnepanelen op asbesthoudende golfplaten legt! Dit is wettelijk verboden. Ga je later de asbesthoudende platen alsnog vervangen dan moeten de zonnepanelen er ook weer af en eventueel vervangen worden. Dit levert onnodige kosten op.

Lees meer over renovaties

Montage

De montage van zonnepanelen op golfplaten is voor vrijwel ieder dak mogelijk. Wel zijn er een aantal punten om rekening mee te houden:

  • Plaats nooit zonnepanelen op asbesthoudende golfplaten
  • Respecteer de geldende voorwaarden voor het plaatsen van golfplaten
  • Zorg ervoor dat het gewicht van de zonnepanelen gedragen wordt door de gording. Hiervoor gebruik je best zogenaamde stokbouten
  • Ga voorzichtig, en met behulp van een stevig bevestigde loopvloer,  te werk om schade aan de golfplaten te vermijden
Download onze toepassingsrichtlijnen

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure

Eternit BV is een van de deelnemende bedrijven in PV OpMaat, een project dat met financiële steun van de Europese Unie onderzoekt hoe op maat gemaakte, gekleurde of doorzichtige PV elementen reeds in productie volledig geïntegreerd kunnen worden in bouwdelen.