Elke pluimvee-ras zijn eigen stalklimaat!

Dat elke pluimveesoort een andere klimaatbehoefte heeft, hoeven we je niet te vertellen. Of het nu gaat om volledige stal isolatie of alleen om het vorstvrij houden van de stal, onze Ecolor golfplaten kunnen je hierbij helpen. 

Een stal verwarmen is natuurlijk niet gratis en om de energiekosten onder controle te houden, is een goede isolatie en dakbedekking van belang. De meeste pluimveestallen zijn uitgevoerd met een aluminium onderdak met minerale wol of met isolatie onder de gordingen en golfplaten op het dak. Ondanks diverse alternatieven die er op de markt zijn, is dit de meest duurzame en roestvrije oplossing. 

Hygiëne

Naast een juiste isolatie is ook hygiëne erg belangrijk. Als een stal lastig is om schoon te spuiten, zal dit extra tijd en dus geld kosten. Ecolor & Isolatie onder de gording is ontwikkeld met de eindgebruiker in gedachten en is eenvoudig schoon te maken. 

Daglicht

Ga je een nieuwe stal bouwen of de huidige stal renoveren, dan is het een goed moment om na te denken over daglicht in de stal. Zoals bekend, hebben kippen geen natuurlijk daglicht nodig, maar wil je de energiekosten terugdringen dan kan daglicht een oplossing zijn. Door de integratie van een Solatube in het dak kan er natuurlijk licht in de stal gebracht worden. Eternit werkt hiervoor samen met Solatube.

Solatube.nl

Isolatiemogelijkheden

Er zijn vier verschillende isolatieconcepten, met ieder hun eigen voordelen. Voor pluimvee adviseren wij isolatie onder de gording.
Wil je weten wat de andere mogelijkheden zijn of kom je er niet uit, onze accountmanagers lichten de verschillende concepten graag toe. 

Isoleren onder de gording

Voor optimale klimaatbeheersing

Bij een volledige isolatie onder de gordingen is het mogelijk om het klimaat in de stal te beheren. Op deze wijze wordt de ventilatie in een stal optimaal gestuurd voor maximale groei of productie.

Meer informatie nodig?

Download onze sectorgerichte agrarische brochure.
Download de brochure

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure