Dak

Functies van een goede dakbedekking

De voornaamste functie van je dak is de bescherming van je woning, je gezin en je inboedel. Een kwalitatieve dakbedekking houdt namelijk samen het onderdak het gebouw waterdicht en tochtvrij. Je dak biedt ook bescherming aan je portefeuille, want met een goed (gerenoveerd) en geïsoleerd dak kan je waterschade vermijden en belangrijke energiebesparingen boeken.

Daarnaast heeft dakbedekking natuurlijk een esthetische functie. Leien bieden een eigen charme en dragen bij aan de uitstraling van je huis.

Ons aanbod

Eternit biedt zowel particulieren als professionals een keuze uit allerlei vormen, kleuren en patronen van leien voor je dakbedekking.  Die kan je zelfs  combineren met geïntegreerde zonnepanelen.

Blader door ons aanbod en laat je inspireren. Onze referenties en technische fiches helpen je al een heel eind op weg.

Voor jouw woning is een goede dakbedekking letterlijk en figuurlijk de kroon op het werk. Eternit is de marktleider in duurzame oplossingen voor dak en gevel.

Golfplaten

Je zoekt een dakbedekking voor je tuinhuis of een gebouw in de agrarische of industriële sector? De golfplaten van Eternit bieden de oplossing!

Mogelijkheden met golfplaten

Leien

Waarom kiezen voor de vezelcementleien van Eternit? Ontdek de vele voordelen en mogelijkheden en laat je inspireren!

Leien voor dak en gevel

Zonnepanelen

Je gaat verbouwen of renoveren en wilt maximaal van zonne-energie genieten, maar hebt geen zin in storende opbouwpanelen op je nieuwe dak?

Perfect geïntegreerde zonnepanelen

Toebehoren

Een dak is pas volledig afgewerkt als het van de juiste hulpstukken en accessoires wordt voorzien. Eternit heeft als totaalaanbieder de Cedral Board dakranden en een ruime keuze in onderdaken.

Ontdek onze toebehoren

Ontdek ons uitgebreide assortiment

VIND EEN VERKOOPPUNT

Op zoek naar een dealer van Eternit materialen? Voer je postcode in en vind een dealer in je buurt.

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure